Master Program

De master Stedebouw is tegenwoordig te vinden binnen de unit Architectural Urban Design & Engineering (AUDE) die op haar beurt valt onder de master Architecture Building & Planning (ABP). Stedebouw wordt in AUDE vertegenwoordigd door de chair Urbanism and Urban Architecture (UUA).

Curriculum

Het masterprogramma in de Graduate School omvat 120 ECTS en bestaat uit:

  • 15 Ects kernvakken
  • 45 Ects specialisatie keuzevakken
  • 15 Ects vrije keuzevakken
  • 45 Ects afstuderen

Je bent vrij om deze inhoudelijk zelf in te vullen. Echter, om de master AUDE af te ronden moet je een aantal vakken verplicht hebben gevolgd. Voor een overzicht van het core-program van AUDE klik hier.

Register

Mocht je geïnteresseerd zijn in het behalen van de titel Stedenbouwkundige en wil je jezelf na de master en de beroepservaringperiode inschrijven als Stedebouwkundige in het Architectenregister, dan zul je tijdens de master moeten voldoen aan een vastgesteld vakkenpakket, waar echter nog steeds enige vrijheid in bestaat. Het overzicht van dit vakkenpakket is te vinden via deze link.

Aanbod seminars en afstudeerstudio’s

Het aanbod van seminars en afstudeerstudio’s wisselt elk kwartiel. Het actuele aanbod is te vinden via deze link.

Dubbel Afstuderen

Dubbel afstuderen in stedenbouw en architectuur is mogelijk in de Graduate School. Mocht je meer willen weten over de vereisten, de mogelijkheden en het curriculum neem dan contact om met Anne-Marie Peters-van den Heuvel (a.peters@tue.nl)

Overzicht volledig curriculum Stedenbouw in de master ABP:

 

Core Program Urbanism

Program to register as an Urban Designer